mallanord

Alla inlägg under januari 2013

Av Malin Nord - 8 januari 2013 14:21

Har ringt det värsta samtalet i mitt liv. Den 21 januari kommer Nikke att få vandra vidre till det evigt gröna ängarna. =(

Han kommer att tas bort här hemma och min veterinär kommer ge honom lite lugnande innan och hon har även gått med på att hålla i honom vid själva avlivningen. 


Har beslutat att ta bort honom eftersom han inte har någon framtid längre. Han kan inte gå i en vanlig hage pga hovarna, han har blivit halt på frambenet igen (förm senskadan) och jag förmår mig inte att sälja honom. Risken är för stor att han hamnar i fel händer och att han får spendera sina sista år med att åka runt hos olika ägare. Tar jag bort honom så vet jag att han inte kommer lida. 

Jag har dessutom lovat mig själv att aldrig låta Nikke stå längre tid i sjukhage/boxvila. Risken att han tappar skorna är även så stor och gör han det så blir det boxvila. Jag tycker det finns en gräns för vad man kan acceptera som ett värdigt liv. Nikke är en sån häst som verkligen lider av det. 


Jag vill ha en häst som går att träna och tävla på, Nikke kan kanske bli en promenad häst på sin höjd. Varför ska jag då behålla honom om ingen av oss får ut vad vi vill av livet?  Nikke är dessutom inte promenad häst typen. 

Jag har haft honom i 10 år nu och vi har gjort allt vi någonsin kunnat göra tillsammans. Han har varit en helt fantastisk häst och vi passar varandra som handen i handsken. Jag kommer aldrig glömma dagen då jag provred honom, det sa verkligen "klick" direkt. Till och med mamma som inte red på honom gillade honom direkt! 


Att bestämma sig för avlivning och att behöva ringa själv för att boka tid är nog det allra värsta. Jag har dock tänkt på detta i säkert ett år tid men nu när jag väl bestämt mig så känns det faktiskt skönt. Måste verkligen ge all heder åt Stockholm nödslakt som jag ringde till, fick verkligen ett jättebra mottagande och samtalet, som man föreställt sig som det värsta i ens liv, blev inte så jobbigt trotts allt. 


Nu är det dock 13 dagar kvar och jag måste bara vänta. Har försökt distansera mig och inte hålla på så mkt med Nikke nu. Har inte ridit honom mer än 5 min de senaste 2 månaderna. Jag ska nu försöka börja med Lillan så jag har något annat att tänka på. 


Min fina underbara Nikke! 

 

Av Malin Nord - 5 januari 2013 22:02

Att ta ett beslut som är enormt svårt. Men känslan av lugn att man bestämt sig.

Av Malin Nord - 4 januari 2013 00:37

Tjänare!

Sitter och leker med min nya samsung galaxy S3 ;) har efter tre år gått i från min iphone. Tycker den är så liten och känns gammal..kul med nåt nytt liksom!

Idag var jag och mamma i uppsala och köpte långa stolp som vi ska sätta upp hönät på. Var även en sväng till hööks och kollade in rean. Halva priset på gummiboots, snacka om att jag slog till!! Blev även en sport bh för halva priset, skit bra att ha på gymmet. Köpte även b vitaminer till nikke och så skulle vi köpa betfor men hittade nån ny typ av "mash" betmix eller nåt sånt hette det. Var betfiber, lusern, linfrö, havrekli och vetekli. I pellets form som man blötlägger precis som betfor.

Hästarna får lite "krubb-kraffs" varje morgon bara för att ingen äter kraftfoder nu men alla är så sugna på gottis på morgonen. ;) så vi brukar ge lite betfor med mkt vatten. Kul att dom börjar hitta på lite annat typ av foder.

Har även pysslat med hästarna ikväll. Ska sova här i ekbolanda. Tänkte försöka få upp hönäten i morgon fm. Jag var även och kollade på lösdriften idag. Men berättar mer om det sen.

Gokväll!

Av Malin Nord - 2 januari 2013 20:28

Höjdpunkter

 

 

  • Klarade matte B
  • Jag och Lillan placerade på andra starten i 95cm
  • Satt igång Nikke ordentligt och startade en dressyr tävling + hoppade lite på träning
  • Jag kom in på universitetet
  • fick en stor lägenhet i Enköping
  • köpte bil!
  • Fick jobb på Inzpiration AB! =)
  • Fick massa jobb genom vikariepoolen i Uppsala!

Sämsta

 

  • Alla hästarna fick kolik minst en gång
  • Nikke halt två ggr. Båda ggr efter skoning
  • Lillan började stå emot vid hoppträning, fick gå tillbaka till ruta ett
  • Nikkes hovar blev jätte dåliga under hösten
  • Fick en dålig start i skolan  med massa tjafs i grupparbetet
  • Alla ridvägar regnade bort, kunde knappt rida Nikke under hösten
  • Nikkes hovar så dåliga att jag inte fick varken snösulor eller tåbrodd
  • Tappade all inspiration vad gäller hästar...
  • Fick problem med ryggen och kunde inte hoppträna längre....

Nytt år nya tag!

 


Efter denna höst/halva vinter så är det inte konstigt att man är LITE deppig. Allt gick käpprätt åt helvete (nästan).

Detta påverkade även min lust till att plugga. Är förvånad att det gått så bra endå.

Kan fortf inte rida Nikke. Har ingen lust heller. Men nästa gång hovslagaren kommer (om två veckor) så ska jag TVINGA honom att slåpå sulor. Nikke har fått gå i en mini hage tillsammas med Lillan hela denna månad nu. Allt för att minimera att han tappar skorna. Innan han får gå ut i stora hagen så ska han ha snösulor och fyrbroddat! Dessutom ska vi sätta upp två stora hönät som dom kan stå och äta från under dagarna. Så förhoppningsvis står dom där och slutar springa. 


Skulle åkt och kollat på lösdriften idag men Gabbe fick med sig bilnyckeln till Uppsala när han åkte till jobbet. Så kanske att jag kan åka i morgon och titta. Ska även åka till ett annat stall som har ridhus och kika. Var lite längre dit men inte längre än till ekbolanda.

Skulle ju vara praktiskt med ridhus faktiskt!


Nya mål inför 2013!

 

  • Lösa situationen med Nikke.
  • Så fort Annsofie börjar sätta i gång Lillan igen ska jag fortsätta hoppa med henne.
  • Ska starta lite lokala hopptävlingar med Lillan.
  • Se hur det artar sig med Nikke, prio ett är att kunna rida regelbundet
  • Försöka hitta ett nytt hem åt Nikke.
  • Antingen ta föl på Lillan eller skaffa en unghäst.

Man får ju ha i åtanke att jag pluggar och det är viktigaste under de närmsta åren. Så spelar egentligen ingen roll om jag har en unghäst eller Nikke. Kommer kunna rida ungf lika mkt. Men skulle vara kul för min personliga utveckling att testa på något nytt, att inte behöva ha stressen av att Nikke kan bli dålig av träningen. Träna ska jag ju såklart göra men inte tävlingsträna på samma sätt. Men mest av allt så vill jag hitta tillbaka till den där känslan att jag VILL rida varje dag. Det är nog mitt största mål!



 

 

Av Malin Nord - 1 januari 2013 15:17

Allaredan!
Har klarat en termin på universitet, flyttat till Enköping, fått nytt jobb, börjat på gym och köpt bil. Mer förändringar kommer förmodligen ske redan denna första vecka! :)

Nyår firades i Sthlm och efter ett antal div skumma pubar så hamna vi på en rockklubb. Haha. Kom hem vid fyra tiden och käkade för att sedan sova.
Är kvar här i kista. Vi tog bilen hit igår så måste vänta ett tag innan jag kan köra oss hem.

Resten av veckan ska jag jobba i köket på en förskola i Uppsala. Var bara från 9.30-12.30 ons-fre med endast 20 barn, så inte värst betungande. Ska även göra lite annat skoj denna vecka. Men mer om det sen! ;)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Träning


Ovido - Quiz & Flashcards