mallanord

Alla inlägg den 9 februari 2013

Av Malin Nord - 9 februari 2013 10:05

Red Ture med graman i går. Det gick skit bra! Red på vallen med mamma och Lettir. Ture fattade grejen direkt och gick i låg form, tog stöd på bettet och vi kunde trava runt så med bibehållen form. Hade gramanen löst så att den tog bara om han höjde huvudet väldigt högt. Annars så red jag som vanligt med ett tredelat bett.

Men det första han gjorde i början var att kasta med huvudet och försökte komma undan. Dock insåg han snabbt att det inte funkade längre.


Eftersom jag kunde kontrollra hans energi så kunde jag även träna på att flytta honom sidledes utan att han travade i väg eller gick ner i diket. Travad honom på en stor volt och fick verkligen in en super fin trav! Bra påskjut och jämna fina steg. Det var när han förstod att det var skönare attt gå i en låg form. Han ville liksom gå med nosen i backen till sist.   

Red kanske 5 varv trav i båda varven på volten plus ett varv skritt och ett varav trav runt hela vallen. Det blev han rätt flåsig av och på hemvägen så skritta han inte lika fort som han brukar. Haha.


Idag får han nog vila. Känner att jag behöver vila min axel också. Ska göra lite skolarbete och sen kanske klicka hem en graman. Har ju ingen egen och skulle vilja ha en sån som är hälften nylonrep hälften läder. Blir lite lättare att rida med än en graman helt i läder.


 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Träning


Ovido - Quiz & Flashcards